Animated Cat

Περιήγηση φυλών

Δείτε όλες τις φυλές ταξινομημένες σε είδη για εύκολη ονομαστική αναζήτηση

Γάτες

Egyptian Mau

Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου

ea769635-3fe3-4fd5-86a7-16bbdb2dadfa.jpg

Ιστορία

Όπως προδίδει και το όνομα της, η γάτα αυτή έρχεται από την Αίγυπτο. Η ιστορία της είναι μεγάλη καθώς πρόκειται για την πιο αρχαία φυλή. Η μορφή της προήλθε από διασταυρώσεις που έγιναν με άλλες αδέσποτες γάτες που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή κρατώντας έτσι τα χαρακτηριστικά που φέρει μέχρι σήμερα. Η γάτα αυτή δε λατρεύτηκε μόνο ως θρησκεία αλλά λατρεύτηκε από τους βασιλείς της αρχαίας Αιγύπτου, από πλούσιες οικογένειες, από σημαντικούς ζωγράφους που έκαναν διάφορα θέματα σε αρχαίους τάφους και πυραμίδες αλλά και από τον ίδιο τον λαό. Το 1956 η πριγκίπισσα Nathalie Troubetskoy άρχισε την αναπαραγωγή της στην Ευρώπη. Το 1977 αναγνωριστικέ από τον CFA.

Χαρακτηριστικά

Χαρακτήρας

Πρόκειται για ένα όμορφο και χαριτωμένο γατάκι με φιλική συμπεριφορά. Αφήνεται στα χάδια του αφεντικού της και της αρέσει να επικοινωνεί με αυτόν με τα επίμονα και διαρκή νιαουρίσματα και γουργουρητά. Είναι έξυπνη και αντιλαμβάνεται ότι κάποιος τη συμπαθεί ή όχι. Για να τον κερδίσει καταφεύγει σε διάφορες «χαριτομενιές». Με το γλυκό και ταυτόχρονα μελωδικό νιαούρισμα της αντιλαμβάνεται κανείς την ψυχολογική της ευεξία. Επειδή είναι εύκολη σε χειρισμό καθώς και σε απαιτήσεις έχει γίνει  αρκετά δημοφιλής και βρίσκει όλο και περισσότερο κοινό που την προτιμά. 

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Το όνομα Μαου το πήρε από τους Αιγύπτιους. Στα αιγυπτιακά Μάου σημαίνει γάτα. Πρόκειται για μία φυλή που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Είναι αρκετά επιρρεπής στης λιχουδιές με αποτέλεσμα να παίρνει εύκολα βάρος, κυρίως οι στειρωμένες γάτες. Στην ηλικία μεταξύ των τεσσάρων έως έξι μηνών υπάρχει η πιθανότητα να αναπτυχθεί  μια ευαισθησία στη στοματική κοιλότητα. Αυτό οφείλεται στη συνύπαρξη των  νεογιλών δοντιών μαζί με των  μόνιμων και ο λόγος είναι ότι τα νεογιλά καθυστερούν να πέσουν. Η περίοδος κύησης είναι μεγαλύτερη σε σχέση με άλλων αιλουροειδών και κυμαίνεται από 60 έως και 70 ημέρες. 

Δικαιώματα χρήσης
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες στις φυλές σκύλων και γάτων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petsandvets.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή τους. Οι φωτογραφίες των ψαριών είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα site που αναφέρονται στο σχετικό pdf.
Το Pets and Vets χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα...


ΟΝΟΜΑ: Egyptian Mau

ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Αιγυπτιακή μάου

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Αίγυπτος

ΜΕΓΕΘΟΣ: 2,5-5 κιλά

ΤΡΙΧΩΜΑ: κοντό

Siamese

Η εύκολη
Περισσότερα

La perm

Η καθαρόαιμη μιγάδα
Περισσότερα

Havana

Η ακριβοθώρητη
Περισσότερα

Balinese

Η εξωτική χορεύτρια
Περισσότερα

American shorthair

Περισσότερα

British shorthair

Η βασίλισσα
Περισσότερα

Bombay

Ο μαύρος πάνθηρας
Περισσότερα

Sphynx

Δεν έχω μαλλί, δε θέλω χάδια
Περισσότερα

Somali

Ο αναρριχητής
Περισσότερα